– Hey, Have you seen us rollin” ?! –

Het kan je niet ontgaan zijn zaterdag 25 oktober. Drie bakfietsen die door het Groninger centrum cruisen, kleurrijk afgeladen met…. ‘The bloody basics’! En bestuurd door drie blije (licht bezwete) hoofden. Wij – Rixt van DongeraAnmarij Dijkstra en Ylse Afke Roersma – waren namelijk overweldigd door de hoeveelheid ingezamelde menstruatieproducten voor de Voedselbank Stad Groningen van de afgelopen weken. En dus ook zeer trots om op de Grote Markt in Groningen – ter ere van de officiële lancering van onze Stichting Bloody Basics – dit te showen aan onze medestadjers én aan Wethouder Isabelle Diks. Zij nam het Eerste Hulp Bij Ongesteldheid koffertje van Bloody Basics in ontvangst en verzekerde ons hier in de stad Groningen werk van te gaan maken: het stoppen van menstruatiearmoede. Fantastisch!

Onze “HELP!” is ook gericht aan onze vertegenwoordigers in Den Haag. We zijn trots dat de Voedselbank in eigen stad met een flinke lading producten veel meisjes en vrouwen tijdelijk kan voorzien van producten. Maar tijdelijk is voor ons niet genoeg. Alle vrouwen en meisjes verdienen een veilige en comfortabele menstruatie, ongeacht hun inkomen.


Dus, hierbij onze call to action! Want, zoals wethouder Isabelle Diks terecht opmerkte: ‘Leven we nou in 2021 of 1921?’
Onze strijd tegen menstruatiearmoede is nu ook officieel geopend, en wij zijn meer dan strijdlustig na deze mooie lanceringsdag vol positieve energie! Volg je ons en strijd je mee?!We vertelden over onze actie en stichting in Talk of the Town op 1 oktober. Dat fragment kun je terugkijken via onderstaande link: